De filmliefhebber

VIDEO/DVD


Thuis op de bank, samen met de vrouw genietend van een goede film (vroeger op video, tegenwoordig op dvd). Glaasje cola zero erbij, en eventueel wat te knagen: da’s een fijne manier om wat vrije tijd te besteden.

Onze smaak is vrij breed, en we kunnen ook best nog wel genieten van films die eigenlijk helemaal niet voor ons bestemd zijn of bij het ‘gewone’ volk slecht vallen: kinderfilms, diverse films met een rating tussen de 3 en 4 op IMDB, dat soort spul.

Het is natuurlijk pas echt genieten bij de echt goede films. En er zijn er in de loop der jaren heel wat gemaakt die ons kunnen bekoren.

Sinds medio 2015 zijn we in het bezit van een beamer en een projectiescherm van 120 inch (ruim 3 meter diagonaal). Dat kan je met recht een thuisbioscoop noemen.

BIOSCOOP


Een film op tv is leuk, maar in de bioscoop is het natuurlijk allemaal net even leuker. We hadden een aantal jaren geleden een Pathé Unlimited abonnement genomen.

Voor een vast bedrag per maand (momenteel 19 euro per persoon) kan je dan de hele maand zo goed als onbeperkt naar de bioscoop.

De dinsdagavond was onze vaste bioscoopavond. Eerst een vorkje prikken bij ons vaste restaurant Bennie Beer, en dan naar de bios: Pathé de Kuip, vlakbij het Feijenoord Stadion in Rotterdam Zuid.

We hebben daar inmiddels heel wat films gezien en ook heel wat maaltijdsalades en/of spareribs tot ons genomen.

Zo’n Pathé Unlimited abonnement kunnen we alle filmliefhebbers aanraden !

Kijkend naar een goede film kan je helemaal wegdromen uit je dagelijkse leven. Een romantische film geeft je een warm gevoel, een thriller brengt je op het puntje van je stoel, een horrorfilm bezorgt je kippenvel, je vergeet echt even de waan van de dag. Thuis op de bank, of op de achterste rij in de bios; een goede film weten wij wel te waarderen.